Sam en Sophie

Er is een petitieactie gestart. Bent u ook tegen de bouw van Sam en Sophie zoals dat nu staat te gebeuren? Teken dan de petitie en volg de link hieronder!

www.geensamsophie.petities.nl

ACHTERGROND

Het FORUM en vele andere belangengroeperingen in Amersfoort, maken zich zorgen over het visuele behoud van de historische binnenstad van Amersfoort. De voorgenomen bebouwing van De Utrechtseweg 1 en 2-4, ook wel bekend onder de naam Sam en Sophie is veel te kolossaal in verhouding tot de Binnenstad op die plek. Het versterkt elkaar niet, het breekt elkaar af. We zouden graag een stedenbouwer aan de gang laten gaan met een totaalconcept voor de Stadsring en vooral voor deze locatie.

Volgens de Hoogbouwvisie mag de bebouwing niet dominant zichtbaar zijn vanuit de binnenstad. Een gebouw mag ook niet de belangrijke zichtlijnen op de O.L.V.-Toren blokkeren.

Om een idee te krijgen over de impact die deze enorme volumes op de historische binnenstad gaat hebben heeft Aad Trompert een inzichtelijk filmpje gemaakt.

Tijdens de CO2 Certificaten actiedag (zie bericht 2023-02-28) zijn er er zijn ook twee interviewtjes gehouden waarin Tom de Wit (voorzitter) van het Forum en Nico Vink van het Heemschut uitleggen hoe zij denken over de ontwikkeling van Sam en Sophie.

2023-02-28 Actie – CO2 certificaten

2023-02-10 Kanttekeningen FORUM rond Utrechteseweg 1 en 2-4

2019-10-09 Advies FORUM rondom Zonnehof Stadsring

2019-03-01 Advies FORUM rond vergroening Stadsring

2019-02-07 Advies FORUM herinrichting Stadsring.

interessante links:

vanringnaarpark.nl en Ringpark.nl